Сертифицирани употребявани автомобили

25 юни 2013 г.

Програма „Сертифицирани употребявани автомобили“ 

 

От месец юни 2013 ТМ Ауто въведе програма „Сертифицирани употребявани автомобили“.

Програмата е валидна за автомобили до 7 години и 160 000 км и включва 5 елемента:

  • Гарантиран произход и пробег– автомобилите, включени в програмата, са с марка Toyota и Lexus. Закупени са от официални дилъри на марката в България или са внесени от страни от Европейския съюз. Обслужвани са в сервизната мрежа в страната или съответно в официалните представителства на Тойота Мотор Европа.
  • Сертификат за техническо състояние – удостоверява изправността и състоянието на: кормилна система, окачване на автомобила, спирачна система, ниво на течностите, качество на течностите, светлини, климатична система, електронни системи. Сертификатът се изготвя след преглед на 100 контролни точки на автомобила и на практика представлява цялостен преглед на автомобила.
  • Гаранция –всички автомобили с марка Toyota и Lexus се предлагат с гаранция. Ако автомобилът е с изтекла заводска гаранция от производителя, се издава удължена гаранция за период от 6 месеца или 10 000 км., което настъпи първо. Гаранцията покрива всички възникнали механични и електрически повреди, които се дължат на производствени или монтажни дефекти, при нормална експлоатация на автомобила.
  • Помощ на пътя – за период от 1 година след покупка. Услугата е валидна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата оказване на помощ на пътя през Ви Ай Джи сървисиз България.  Помощ на пътя се оказва не само при настъпване на пътно–транспортно произшествие, а и при внезапна техническа повреда. Подвижният пътен сервиз пристига в рамките на 90 минути от подаването на сигнала и ако не е в състояние да отстрани повредата на място, автомобилът се транспортира в радиус от 100 км. до официален сервиз на Тойота или по местодомуване.
  • ТМ Ауто предлага на своите клиенти в рамките на 14 дни, или при пробег до 500 км да заменят избрания от тях автомобил с подобен. Тази опция се реализира, след като клиентът е заплатил изцяло предпочетения автомобил, заедно със застраховка Автокаско и Гражданска отговорност. В случай, че клиентът избере по-евтин автомобил, ТМ Ауто възстановява разликата на клиента, заедно с останалия срок от застраховката на първия автомобил.

 

Допълнителна информация

Предлаганите от ТМ Ауто сертифицирани употребявани автомобили са основно, автомобили, върнати от лизинг, автомобили изкупени от клиенти – корпоративни или единични клиенти, автомобили внесени от страни от Европейския съюз, обслужвани единствено и само в официални сервизи на Тойота, гарантирани чрез съответните технически документи. При автомобилите, върнати от лизинг, когато лизингът се продължава от новия клиент, не се изисква прехвърляне собствеността на автомобила, което обикновено се равнява на около 3% от неговата стойност и се дължи от купувача. Тези държавни и нотариални такси не се дължат и когато автомобилът е внесен от страна, членка на Европейския съюз, тъй като при пре-регистрация в КАТ не се изисква нотариално заверен договор за покупко-продажба.

При покупка на сертифициран употребяван автомобил, с дата на първа регистрация – по-стара от 5 години, по сервизна програма на ТМ Ауто 5+, клиентът получава безплатна първа смяна на масло и филтър. Заедно с това, той има право в рамките на 3 месеца при следващо посещение в сервизните центрове на ТМ Ауто да ползва отстъпка от 20% от труд и резевни части.

Клиентите на ТМ Ауто във всеки един момент могат да получат професионална оценка за технническото състояние на ползвания от тях автомобил, както и предложение за обратно изкупуване, без значение дали клиентът ще закупи нов или употребяван автомобил. Извършването на прегледа и изготвяането на оценката трае около 2 часа и струва 90 лв. С ДДС, която се заплаща предварително. Тази сума след това се приспада от цената на евентуално закупения следващ автомобил. 


Всички новини